Desi aici ma refer cu precadere la lideri, cred ca este valabil pentru orice persoana. Trebuie sa imbratisam ideea ca suntem oameni, s fiecare avemsi vulnerabilitati. Iar a constientiza ca antreprenor, ca lider ca esti vulnerabil si tu nu ar trebui sa fie un factor negativ neaparat. Da, mai ales in lumea competitiva a afacerilor,intotdeauna cand auzim de cuvantul vulnerabilitate avem o reactie negativa, fugim de acest lucru, dar asumandu-ne si vulnerabilitatile ar putea fi chiar un lucru bun, vom fi perceputi ca fiind umani, si vom inspira incredere celor din jur, paradoxal. Altfel spus, avem curajul sa ne asumam temerile, iar acest lucru este un act de curaj, nu?

Acceptand faptul ca suntem vulnerabili ne face deschisi la abordarea lucrurilor noi cu mintea deschisa, stiind ca urmeaza sa experimentam si suisuri si coborasuri in activitatea noastra. Vulnerabilitatea nu este sinonima cu slabiciunea, iar cand echipa noastra va vedea aceasta abordare a noastra, atunci se va simti mult mai implicata si mai determinata.

Rezistenta la adversitatile care apar, modul in care ne raportam la problemele cu care ne confruntam sunt lucruri esentiale la un leader puternic, iar acestea implica si sa avem transparenta necesara sa aratam si problemele cu care ne confruntam. Avand acest element d autenticitate, vom oferi incredere celor cu care lucram, iar acesta va fi un factor pozitiv pe termen lung. Aceasta inseamna si sa aratam ca am gresit, ca nu le stim pe toate, sa aratam ce gandim si care ne sunt valorile. Modestia de a admite ca nu le stim pe toate, ca gresim, deschiderea de a fi provocati si de a invata din astea sunt semne ale unei persoane puternice , nu slabe, contrar perceptiei generale.

Colaborand intr-un mod onest si transparent, prin care oferim recunoasterea contributiei si celor din jur sunt cheia unei conlucrari pe termen lung de succes, nimeni nu poate atinge succesul cu adevarat de unul singur, intotdeauna este nevoie de o echipa.

Un lider care stie sa nu isi ascunda vulnerabilitatea va fi crea o legatura, o punte cu cei cu care conlucreaza, creand o coeziune mai mare cu coechipierii sai si ducand in final la rezultate mai bune. Nu trebuie sa fim perfecti pentru  ne bucura de succes, aceasta este o perceptie false, si stiind sa acceptam si vulnerabilitatile, chiar si lucruri stanjentoare, acceptandu-ne greselile, fiind deschisi si onesti, cu siguranta ne va face mai umani si mai autentici, iar acest lucru poate cantari mai mult pentru cei care ne sunt apropiati.